Sabtu, 12 Juli 2014

BISKUT COKLAT KACANG HAZEL



Biskut coklat kacang hazel sememangnya menjadi kegemaran ramai orang. Ianya begitu menyelerakan dan menjadi menjadi salah satu hidangan yang akan dicari oleh ramai orang ketika berkunjung ke rumah pada hari raya nanti. Resepi-oh-resepi akan berkongsi dengan anda tentang resepi biskut coklat kacang hazel.

BAHAN-BAHANNYA:
    2 biji telur
    185 gm gula
    185 gm serbuk kacang hazel
    90 gm coklat cair
    Perisa Vanilla

      CARA-CARA MEMBUAT BISKUT COKLAT KACANG HAZEL:
        Kacau putih telur dan gula sehingga kembang.
        Kemudian masukkan kacang hazel dan coklat cair.
        Masukkan perisa vanilla.
        Gaul perlahan-lahan sehingga semuanya sebati. 
        Bentukkan dengan menggunakan paip bulat di atasa acuan.
        Bakar suhu 160 Celcius selama 15 minit.

          Tidak ada komentar:

          Posting Komentar